З чинного законодавства планують прибрати важливі зобов'язання власників землі. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Перш за все це розмітка земельних ділянок за допомогою геодезичних знаків, тепер не зрозуміло, як будуть визначатися межі земельних ділянок. Видаляється такий пункт як добросусідство, тепер ти не зобов'язаний дотримуватися правил добросусідства, можна через суд забирати у них землю. Можна буде не дотримувати агрохімічний контроль земель», - акцентував він.

Кущ підкреслив, що це може призвести до безконтрольного застосування гербіцидів. Забирається, за його словами, пункт по контролю за екологічною якістю виготовлення продукції, тепер можна буде випускати будь-які продукти з ГМО. Кущ додав, що власник землі не зобов'язаний буде дотримуватися якості вирощуваної продукції.

«Дуже багато важливих пунктів, які дійсно формують вимоги до власника землі, просто видаляються. Відповідно контроль за сівозміною, агрохімією, якістю продукції, яка вирощується на цій землі - все це з законодавчого поля просто вичищається», - підкреслив він.

Кущ резюмував, що все це відбувається паралельно з передачею величезних масивів землі у власність об'єднаних територіальних громад, що різко збільшує повноваження місцевих органів влади щодо виділення земель.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Нерезиденти тепер зможуть змінювати цільове призначення землі і купувати землі за територією населених пунктів. Можна буде купувати землі в заповідних фондах», - додав він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що через кілька років держава залишиться і без грошей, і без землі.

Також раніше Кущ розповідав, що піраміда ОВДП кінця 1990-х працює в Україні по сьогодні.