В Україні залишається відкритим дуже важливе питання тіньового обробітку землі.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук журналісту Любові Завальнюк в програмі «Суть подій» на YouTube.

«За даними аграрного міністра пана Романа Лещенко, сьогодні понад 30% земель сільськогосподарського призначення перебуває в тіні, а це ще десятки мільярдів гривень, які недоотримує державний та місцеві бюджети. З цим потрібно теж боротися», - сказав він.

Марчук повідомив, що в цьому контексті Всеукраїнська Аграрна Рада була одним із розробників законопроєкту № 3131-Д «Внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції», який вирівнює податкове навантаження на гектар для всіх, хто працює на землі.

«Таким чином, ми дійсно зможемо провести децентралізацію в повному об'ємі, а не так, що на того, хто працює на землі офіційно, йде все податкове навантаження. А хтось собі працює нелегально обробляє по 500-1000 гектарів землі, ніякого фінансового моніторингу не проходить, звітності не подає. В цих умовах, фінансово страждають громади, де нелегально обробляють землю. Тому що громада фактично ніякої копійки не отримує», - акцентував він.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Марчук резюмував, що якщо цей закон буде прийнятий, то, власне, це вирівняє ситуацію і ми зможемо говорити про те, що економічно стаємо заможнішими і громади отримають додаткові ресурси для здійснення своїх повноважень.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Пелюховського, що земля – це продукт, який не продається.

Також раніше Марчук розповідав, наскільки прозорим буде ринок землі.