Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, як на отримання субсидії можуть вплинути гроші, зароблені і відкладені українцями на «чорний день», і яким чином був переписаний цей пункт в порядку отримання допомоги від держави.

За її словами, спочатку в Мінсоцполітики заявили, що у тих, хто має на депозиті 50 тисяч, немає потреби в отриманні субсидії. Але, зазначає журналістка, потім, мабуть, уряд перерахував цю суму в доларах за нинішнім курсом, і зрозумів, що ця сума не така вже й велика.

«З панського плеча цей ліміт збільшили до ста тисяч. Якщо перевести в тверду валюту виходить - 3 700 доларів. На думку наших міністрів, наявність такої суми на депозиті у когось з членів вашої сім'ї говорить про те, що живете ви не так вже й погано», - говорить Завальнюк.

За словами журналістки, таку суму ще можна зібрати за п'ять років, відкладаючи щомісячно по 50 доларів, або за 10 років, відкладаючи по 25. Вона зазначила, що з огляду на те, як росте інфляція, сума в сто тисяч гривень не така вже й велика, якщо мова йде про заощадження, які люди збирали роками.

«Варто зауважити, що депозити українців тепер під загрозою. Якщо ви вирішите обзавестися боргом за комуналку, готуйтеся до того, що з вашого депозиту гроші можуть зняти без вашої згоди на абсолютно законних підставах. А ще якщо у вас є борги в Пенсійному фонді або податковій, ваші рахунки заблокують разом з усіма грошима на картах», - заявила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вона також повідомила, що в «список санкцій» по субсидіях потраплять і ті, в чиїх сім'ях є авто, яким не більше 5 років, або у яких два автомобіля, яким не більше 15 років.

Нагадаємо, Завальнюк повідомила, що українців чекає підвищення пенсій в липні.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Павловський заявив, що жінки отримують на 30% менше пенсію.