Експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що в Україні жінки отримують на 30% меншу пенсію, ніж чоловіки, і цю ситуацію може виправити влада.

“Пенсія менша на 30%. До речі, у нас жінки в країні і заробітну плату в середньому на 25%, за ту саму виконану роботу, отримують меншу, ніж чоловіки. Така гендерна несправедливість. Вона історично так склалася”, - сказав Андрій Павловський.

Він зазначив, що зокрема вчителі як правило беруть 1,5-2 ставки і є основними годувальниками у родині.

“Це треба і законодавчо врегулювати, і контролювати. У нас є інспекції по праці. Щоб роботодавці за однакову роботу при рівній кваліфікації платили рівні заробітні плати і чоловікам, і жінкам. Я думаю, при бажанні, при політичній волі влади, це можна зробити… Багато чого гарного і обіцянок багато влада декларує. Але іноді забуває. Іноді об’єктивно нема можливості це виконати”, - додав Павловський.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк заявила, що на українців чекає підвищення пенсій в липні.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Павловський зазначив, що пенсії в будь-якому разі будуть, питання просто в їхньому розмірі.