Всесвітній банк прогнозує, що до 2045 року частина українців не зможе отримувати пенсію через відсутність стажу. Експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський впевнений, що це перебільшення.

Про це він заявив у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Пенсії в будь-якому разі будуть, питання просто в їхньому розмірі. З іншого боку, ми повинні розуміти, що всі пенсійні проблеми є другорядними, залежними від загального стану економіки. Якщо є падіння економіки – стагнація – яку б ви чудову, найкращу, прогресивну пенсійну (та й медичну) реформу не робили, результату не буде. Не буде успіху. Якщо ж є зростання економіки – то природним чином всі ці проблеми пенсійні, медичні, інші соціальні будуть вирішуватися», - каже експерт.

За його словами, зараз економіка України перебуває у критичному стані.

«У нас деградують саме ті економічні галузі, які повинні давати найбільший прибуток, і які несуть якесь технологічне навантаження, де можна запроваджувати сучасні технології. Зрозуміло, чому Україну весь час штовхають на сировинний шлях, щоб ми побудували сировинну модель економіки, були додатком таким сировинним до інших країн… І не радять, не пускають на технологічні ринки, бо там і так вистачає конкурентів. І Україна, яка ще має залишки аерокосмічних технологій, там нікому не потрібна», - резюмував Павловський.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Завальнюк розповіла, хто може очікувати доплати до пенсій.

Також Знай.uа повідомляв, що Трюхан розповів про кадрову проблему у державних органах.