Дипломат Вадим Трюхан у програмі «А как на самом деле?» розповів про кадрову проблему у державних органах. На думку дипломата, керівники установ спеціально просувають на посади кандидатури людей, які схильні слухатися та виконувати усі їхні вказівки.

«Ми зараз живемо у дуже «цікаві» часи, коли керівники держави і кожного окремого органу державної влади хочуть працювати виключно з лояльними їм олов’яними солдатиками. Нікому не потрібні люди, які мають думку та можуть сказати «ні», коли є якась вказівка незаконна чи необґрунтована, треба провести якісні зміни у системі, наводити справедливу кадрову політику чи ефективно використовувати бюджетні кошти», - зазначив Трюхан.

За словами дипломата, багато чесних людей зараз не затребувані в органах державної влади. Гість програми розповів, що коли обирається людина на певну посаду у державному органі, то заздалегідь відомо, хто пройде, бо керівництво завжди намагається просунути саме своїх людей. Також, як зазначив Трюхан, якщо людина справді професіонал і під час перших етапів співбесіди її «збити» не довелося, то керівники цієї інстанції починають знаходити будь-які підстави, щоб не взяти цю людину до себе.

«Проблема в системі. Я бачу, як система деградує, як освічені, професійні та порядні люди йдуть з МЗС, Кабміну та інших органів державної влади. Мені здається, що Зеленського просто дурять, його підставляють. З людьми, які не мають ініціативи, стержня та бачення, що робити у сфері, ефективну державну службу не побудуєш», - підкреслив Трюхан.

На думку гостя програми, Зеленського підставляє близьке його оточення, приймаючи невірні рішення та просуваючи своїх людей, які не відповідають вимогам тієї чи іншої установи.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Трюхана, що американці можуть дати Україні статус головного партнера за межами НАТО.

Раніше для Знай.ua Трюхан розповів, де Україні шукати посередника для перемовин із Росією.