Чи буде український лідер Володимир Зеленський запрошений на саміт Великої сімки? А якщо так, то як слід розцінювати цей факт і яких наслідків варто чекати від нього?

Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує дипломат, громадський діяч, юрист-міжнародник, глава правління ГО «Європейський Рух України» Вадим Трюхан.

«Якщо Зеленського запросять на саміт G7 - це значить, що там буде прийнято серйозне рішення по Україні. Наприклад, той же ПДЧ. Звичайно, вголос ніхто не буде про це говорити, все вирішать тихо. Захід навчився діяти тихо. Наш колишній заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий правильно сказав: у НАТО потрібно йти тихою ходою», - зазначає гість програми.

На його думку, дозволяти собі гучні розмови про вступ України в НАТО можуть тільки непрофесіонали, яких цікавить виключно гучний ефект, а не реальний результат.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Інше, що може статися на саміті - американці можуть дати Україні статус головного партнера за межами НАТО. Для цього не потрібно ніякого консенсусу - достатньо рішення самих Сполучених Штатів. Якщо вони це дійсно зроблять - це буде дуже серйозний крок, на мій погляд, навіть більш серйозний, ніж надання Україні ПДЧ», - говорить Вадим Трюхан.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповідав, які питання на наступному засіданні буде розглядати Рада національної безпеки та оборони України.

Також Трюхан зазначив, що санкції проти телеканалів Козака означають натяк українським олігархам, щоб вони не лізли в політику.