Зараз після кожного останнього засідання Ради національної безпеки та оборони України вводили все нові та нові санкції проти олігархів. Про те, чого чекати від ще одного засідання, яке відбудеться зовсім скоро, розповів громадський діяч Вадим Трюхан у програмі «Що далі» на каналі «Знай24».

«26 лютого його секретар Данилов анонсував тему наступного засідання: розслідування справ про державну зраду», - повідомляє експерт. Він зауважує, що таке питання піднімається вперше за 7 років війни, хоча належало би це обговорити ще раніше. Як би там не було, розбір цієї теми потребує достатньої активності та реальних результатів.

Тим не менш, це лише одне із питань, які будуть піднімати на засіданні, про інші ж Трюхан не знає.

Минулі два тижні експерт оцінює як багаті на події: з одного боку, переговори з США та Європою, з іншого – поглиблення конфлікту на сході, зокрема згідно з певними даними РФ поступово стягує свої сили на фронт. Очевидно, ці питання винесуть на обговорення засідання РНБО.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Росії вже не потрібні Мінські угоди. Вони вже і нам не потрібні, вони свою справу зробили - зупинили російські війська там, де вони зараз є», - каже Трюхан. Він пояснює, що за планом з одного боку стола переговорів мала бути Україна, з іншого - російські маріонетки з ОРДЛО, а сама ж Росія мала би виступити посередником. Але, оскільки так не сталося, то й потреба в Мінських угодах відпала, пояснює експерт. На його думку, варто очікувати наступних рішучих дій з боку Росії.

Нагадаємо, Бізяєв застерігає українську владу від повторення помилок Скоропадського.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що причиною збройних конфліктів стали природні ресурси.