У програмі «Романенко. Бесіди» Руслан Бізяєв, аналітик, політолог та експерт Українського інституту політики, заявив, що теперішній українській владі та президенту Володимиру Зеленському зокрема варто орієнтуватися на гетьмана Павла Скоропадського як яскравого прикладу ефективного управління державою.

Говорячи про Павла Скоропадського та його наміри створити незалежну Україну, експерт порівнює його з Карлом Маннергеймом, чи не найвизначнішою фігурою фінської історії. «Чому у Маннергейма вийшло, а в Скоропадського - ні?», - ставить слушне питання Бізяєв.

Він зазначає, що ці історичні постаті належать, по суті, до однієї епохи. Рівень розвитку Фінляндії був доволі високим, з іншого боку – колосальними були й сили червоної гвардії. Але, на думку експерта, ключову роль у цьому питанні відігравали еліти, що оточували обох державних діячів.

«Еліти не змогли піти на компроміс. А чому? Тому що половина вже себе бачила в інших країнах», - пояснює Бізяєв причини провалу плану Скоропадського. Він каже про те, що, по суті, одні тягнулися до Парижу як певного ідеалу (зокрема Володимир Винниченко), інші – до Москви.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Тим не менш, політолог високо оцінює роботу Павла Скоропадського, принагідно критикуючи сучасний український кінематограф за те, що той не знімає стрічки про цього гетьмана. Він застерігає теперішню українську владу в лиці Володимира Зеленського від повторення помилок Скоропадського.

«Розуміти, чому Скоропадський зайшов і, найголовніше, чому він провалився, – це найважливіший урок історії», - підсумовує Бізяєв.

Політолог також висловив свою думку щодо можливості президента провести якісні зміни в Україні: варто змінити оточення та не гаяти часу.

Нагадаємо, Бізяєв вважає «Слугу народу» партією одного політичного циклу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що «кнопкодавство» у парламенті України викликає зневагу інших держав.