Останнім часом повсюдно говорять про посередника у перемовинах України та Російської Федерації щодо вирішення воєнного конфлікту. За певними версіями ним може бути Беньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю.

Свою думку щодо цієї інформації висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» дипломат Вадим Трюхан.

Експерт вважає, що різноманітні версії того, хто ж може бути посередником у перемовинах України та Російської Федерації, малоймовірні та безпідставні. «Ним може стати єдина людина на даний момент – це Джо Байден, президент Сполучених Штатів Америки», - переконаний він.

Якщо ж говорити про «Мінськ», про роботу ТКГ, про надії на Нормандський формат, то й тут, вважає Трюхан, на успіх розраховувати було не варто. «Тому що якраз неналежний суб’єктний склад і неналежний майданчик», - пояснює він. Так само дипломат не вважає, що підписані документи відповідають рівню міжнародних договорів, а відтак і висловлює нерозуміння такого кроку колишнього президента України Петра Порошенка.

Інше питання – на кого можна розраховувати Україні у плані перемовин. Трюхан переконаний, що спиратися на Німеччину та Францію не було варто, оскільки президент Росії з ними в принципі не рахується. «Він взагалі от на європейців дивиться як на якийсь другий сорт. А США, Байдена – вони поважають і бояться», - підкреслює експерт.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нагадуємо, Трюхан пояснив, чому Мінські угоди втратили своє значення в ситуації на Донбасі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, чому Порошенка не посадять.