У програмі «Суть подій» журналістка Любов Завальнюк підняла питання субсидій, зокрема вона повідомила про подання документів та про результати отримання державної допомоги.

«Український народ все продовжує «ходіння по муках», - коментує ведуча ситуацію із отриманням субсидії. Вона повідомляє, що цього тижня відбувається подання документів на оформлення державної допомоги.

Завальнюк зазначає, що у березні 2021 року 2,95 мільйона домогосподарств отримували субсидії, а зараз вони домагаються її повернення. «Займаються оформленням необхідних документів і стоять в чергах до місцевих органів влади, намагаючись повернути собі державну допомогу», - коментує вона.

Журналістка підкреслює, що виплата нових субсидій почалася з травня, але для цього потрібно було заново їх оформити. Отже, каже вона, ті, хто не встигли підготувати документи, у травні жодної допомоги від держави так і не отримали. Тим не менш, Завальнюк акцентує, що уряд пообіцяв виплатити громадянам субсидію заднім числом, щойно її оформлення закінчиться.

Далі вона розповідає, що сьогодні вже багато сімей почали отримувати свої перші компенсації. «Розмір звичайно ж маленький, але все ж краще, ніж нічого, погодьтеся. Моя мама, наприклад, отримала 450 гривень субсидії», - каже Завальнюк. Водночас вона зауважує, що в зимову пору з такими сумами доведеться тяжко.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також журналістка звернула увагу на те, що практично проігнорувало ЗМІ, на закон про прожитковий мінімум. Як вона повідомляє, на початку цього місяця ВР прийняла за основу законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення». Саме ним, каже вона, влада хоче змінити свій підхід до формування соціальних стандартів.

Нагадуємо, Завальнюк розповіла про можливе чергове підвищення пенсійного віку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Завальнюк розповіла, які марки авто будуть підпадати під податок на розкіш.