Чи варто прогнозувати, про що говоритимуть Володимир Зеленський із Володимиром Путіним на зустрічі? На це питання відповів політолог Руслан Бізяєв у програмі «Розвилка».

Як каже експерт, всі рішення з’являються під час переговорів. А відтак, пояснює він, без порядку денного не можна в принципі міркувати над тим, що запропонує президент України. Бізяєв зазначає, що, приходячи на переговори, сторони вже мають певні пропозиції, адже визначений і порядок денний, і позиція щодо його питань.

Політолог підкреслює, що переважно йдеться про питання ідеологічного та економічного характеру і перші з них чи не найважчі.

Зокрема, він говорить про Мінські угоди. На думку Бізяєва, і їх можна реалізувати, зібравши у Верховній Раді мінімальну необхідну кількість голосів, а то й більше. «Проблема в іншому – виконати їх буде неможливо, тому що в голові у людей зовсім інша ідеологія. Розпочнеться внутрішній прихований конфлікт, і він розірве ситуацію тут зсередини», - стверджує він і додає, що це ні до чого хорошого не приведе.

Також експерт зазначає, що тим часом сама Європа з острахом дивиться на ймовірність серйозних конфліктів в Україні, а відтак і надає певні фінанси, аби вони не відбулися. «На мій погляд, у Росії повинна бути більш гнучка концепція», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Водночас Бізяєв зауважує, що публічні висновки і реальні залаштунки – різні речі, а відтак ми майже нічого не знаємо і говорити щось важко.

Нагадуємо, Бізяєв прокоментував виступ Путіна і їх заочну пікіровку із Зеленським.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв прокоментував ймовірні результати візитів Зеленського в США та Німеччину.