Про це заявив адвокат сторони захисту Артем Трекке, коментуючи повний текст рішення суду.

«Незважаючи на складність та резонансність справи, маніпулятивні дії з боку скаржників, суд прийняв законне та обґрунтоване рішення за наслідками об’єктивного та повного розгляду справи», - зазначив Трекке.

Адвокат наголосив, що ВАКС, дослідивши 27 томів справи, підтвердив висновки прокурора про відсутність збитків чи шкоди від дії формули.

«Не отримавши доказів спричинення шкоди внаслідок її дії, та з урахуванням закінчення строку досудового розслідування, що унеможливлює отримання будь-яких додаткових матеріалів, прокурор не міг прийняти інше рішення. З цим погодилася і суддя, яка перевіривши законність дій процесуального керівника та вислухавши доводи усіх учасників справи, прийняла мотивовану, обґрунтовану та законну ухвалу, якою відмовила у задоволенні скарг», - додав Трекке.

Нагадаємо, справу «Роттердам+» було закрито Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою 20 травня 2021 року через відсутність складу злочину. Це стало 4-м закриттям цієї справи, оскільки в ході трирічного розслідування не було встановлено ні шкоди від дії формули, ні потерпілих, ні факту порушення закону.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Єдиними потерпілими від формули вважають себе два феросплавні заводи Ігоря Коломойського.

13 жовтня 2021 року ВАКС підтвердив законність і обґрунтованість рішення про закриття справи «Роттердам+».