Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Уряд робить все можливе й неможливе, щоб зменшити розмір самої субсидії, закладаючи менші суми до державного бюджету на соціальну допомогу українським родинам. Зменшують соціальні норми споживання, роблячи все більш жорсткими та складними умови отримання субсидій. Тим самим уряд зменшує кількість українських родин, які мають право на отримання та виплату субсидій», - повідомив він.

Павловський сказав, що на кінець 2017 року субсидії отримували майже 7 мільйонів домогосподарств, а на кінець опалювального сезону 2021 року субсидії отримало менше 3 мільйонів домогосподарств.

"Субсидії мають бути допомогою для найбільш нужденних верст населення, які самостійно не можуть заплатити навіть за комунальні послуги. Тільки проблема в тому, що таку подібну допомогу в європейських країнах, куди ми так прагнемо потрапити, отримають не більше 10% населення. А в Україні доходило до того, що субсидії отримували майже половина домогосподарств. Але середньостатистична європейська родина на комунальні виплати витрачає не більше 15% від сукупного сімейного доходу. А у нас ці витрати доходять до 30% - 35% в місяць», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, експерт заявив, що підвищення тарифу на передачу електроенергії — це складова частина економічного хаосу, який відбувається в нашій країні.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Олег Попенко зазначив про газ, що тариф виріс більше ніж на двадцять відсотків.