Про це вона розповіла у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«За вбивство тварини передбачено кримінальне покарання, стаття 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами», на даний момент це або штраф, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років - це якщо одна людина вбила або покалічила одну тварину. Але якщо це скоєно в присутності неповнолітнього, двох або більше тварин, з особливою жорстокістю групою осіб, тоді це карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років», - розповіла вона.

Суркова сказала, що застосування покарань до шкуродерів залежить від дій поліції. Закон є, повідомила вона, і чи буде він працювати залежить від правоохоронних органів, слідства, дізнання і наскільки вони добре спрацюють, зберуть докази, оформлять справу, опитають свідків. Зараз більше наполегливості у зоозахисників, акцентувала вона, тому що дуже часто буває, що поліція виїжджає на місце і нічого не хоче робити.

«Коли до нас надходять дзвінки в зоозахисні організації з проханням допомогти із сіл і селищ, вони кажуть, що поліція часто приїжджає і сміється в обличчя. Дуже засмучує, що у нас правоохоронні органи цинічно ставляться до таких тяжких злочинів, адже доведено криміналістами, що все починається з вбивств і знущання з тварин, потім якщо шкуродери не отримують відповідне покарання, то перемикаються на людей і здійснюють насильницькі злочини», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, шкуродери труять тварин м'ясом з голками.

Знай.ua писав, в Україні посилили відповідальність за знущання над тваринами: як покарають за втоплених кошенят і знімки з мавпочками на вулиці.