Про це стало відомо з ефіру програми «Прогноз» на каналі Знай24.

«Ціна на газ, яка озвучена для Києва, я думаю, буде непідйомна для 60-70% киян. Тому що це конвертується в усі інші ціни. Не може вирости ціна на газ, а все інше залишитися на колишньому рівні», - говорить Бізяєв.

За його словами, нещодавно підписаний меморандум між представниками влади і «Нафтогазом» не має юридичної сили, так як меморандум - це протокол про наміри, а не договір, який вже є юридично значимим документом. Бізяєв зазначив, що якби був укладений договір і був чітко прописаний порядок дій місцевої влади в разі виникнення певних ситуацій, тоді це мало б сенс, але поки що конкретику замінили загальні фрази, такі як «газу вистачить на всіх», «ціна буде адекватною», «зиму переживемо».

У той же час, політолог вважає, що влада не буде запроваджувати всеукраїнський локдаун, незважаючи на те, якою буде санітарно-епідеміологічна ситуація в країні.

«Всі локдауни у нас носять виключно політичний характер. Нічого спільного з медичною ситуацією вони не мають. Навесні 2020 року за кількості захворілих 500-600 в день ввели тотальний локдаун, а восени 2020 року, коли були вибори, при кількості захворілих в кілька тисяч ніякого тотального локдауну не ввели», - розповів Бізяєв.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

На думку політолога, зараз ситуація аналогічна, і вже були заяви прем'єр-міністра про те, що лише кілька областей будуть в червоній зоні, а всеукраїнського локдауну вводити не будуть.

Нагадаємо, раніше Знай.ua публікував слова Максима Тимченка про спроби регулювання ціни на газ.

Також Знай.ua писав, чи отримають боржники за комуналку субсидію в опалювальний сезон.