Про це вона розповіла у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«На даний момент тільки одне комунальне підприємство в Україні займається масовим вбивством тварин - це Харківське комунальне підприємство «Центр поводження з тваринами», раніше воно вбивало більше порядку 10-15 тисяч в рік. Зараз воно вбиває набагато менше тварин, але все одно кілька тисяч на рік це підприємство вбиває тварин», - розповіла вона.

Суркова сказала, що є невеликі населені пункти, де за участю місцевої влади труять бездомних тварин. Вони не хочуть витрачати гроші на регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, повідомила вона, і вдаються до методів отруєння. Це вкрай жорстокі методи і вони не результативні, акцентувала вона, вони не прибирають з вулиць бездомних тварин, тому що регулювання чисельності бездомних тварин - це комплексне питання і потрібно рухатися в трьох напрямках.

«Перше – це інформаційно-просвітницька робота з населенням, щоб вони не викидали на вулицю своїх домашніх вихованців або потомство від своїх домашніх тварин. Друге – це стерилізація домашніх тварин, щоб від тварин не було непотрібного потомства. Третє – це стерилізація бездомних тварин з випуском в ареал перебування або з прилаштуванням. Тільки застосувавши комплексний метод, можна врегулювати чисельність бездомних тварин на вулиці», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, ніяких клітин: Євросоюз змусить дати більше свободи курям і кроликам.

Також портал Знай.uа писав, що у Карпатах зробили знімок місцевої рисі: рідко зустрічається людям.