Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з ведучою Катериною Павловою.

«Зустріч Нормандської четвірки організувати реально, наприклад, на рівні міністрів закордонних справ. Це не є великою проблемою і теоретично можна навіть зустрітися у форматі глав держав. Але виникає питання, хто буде представляти Німеччину, там починається цікавий процес коаліціади і він може тривати досить довгий період часу», - розповів він.

Рейтерович сказав, що у Франції скоро почнеться своя історія підготовки до президентських виборів. У Макрона не все так гладко, повідомив він, і чи захоче він витрачати час на те, щоб приїжджати і вирішувати питання, які апріорі не дадуть миттєвого ефекту, вигідного йому з точки зору зовнішньої політики. Це погано для України, вважає він, але ми повинні цинічно ставитися до цієї ситуації і розуміти, що на якийсь час ця тема явно для Німеччини і Франції відійде на другий план.

«Тому зустріч у Нормандському форматі насправді можлива, але швидше за все на 99% вона буде безрезультатною. Оскільки стартові позиції України і РФ категорично відрізняються, а, на превеликий жаль, Німеччина і Франція начебто на боці України, але категоричність наших позицій вони визнавати не хочуть. Вони шукають загальні фрази і слова, і історії про формулу Штайнмаєра і Мінські угоди, якими Росія насправді маніпулює. Тому зустріч якщо і буде, то це просто поговорити, звірити годинники і домовитися домовлятися далі», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Стариков пояснив, чому не бачить можливості відбутися зустрічі президентів України і РФ.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Романенко оцінив шанси Папи Римського стати посередником в переговорному процесі.