Низько оцінив шанси зустрічі президентів України та Росії відбутися у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» військовий експерт Олег Старіков.

На думку гостя програми, Зеленському не вдасться зустрітися з Путіним для вирішення проблем на сході України. І на користь цього твердження Старіков наводить кілька аргументів.

Першу причину він вбачає в тому, що один другого не вважає рівним, зокрема Путін – Зеленського. «Він вважає його вже нелегітимним – це дуже важливо», - додає експерт. І, нарешті, існує велика різниця в цілях, які переслідують обидва президенти. Старіков пояснює, що Путін хоче діяти в рамках підписаних Порошенком Мінських угод, а Зеленських радше розраховує на процес.

Експерт також додає, що не варто розраховувати на згоду Сергія Лаврова, глави МЗС РФ, розмовляти з Дмитром Кулебою, міністром закордонних справ України, хай позиція останнього зараз і активна.

«Зараз йде перекидання нібито м'яча – пінг-понг», - коментує Старіков ситуацію із плануванням зустрічі. Тим не менш, він не бачить можливості для реалізації цих пропозицій. «Росія – Мінськ-2, а у президента Зеленського – заморозити конфлікт», - нагадує він причину малоймовірності двосторонньої зустрічі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадуємо, Бортник розповів про можливу зустріч Путіна і Зеленського.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що майбутній візит Блінкена – це результат домагань України втручання США.