Візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва не буде несподіванкою, оскільки Україна кілька місяців дзвонила президентові Сполучених Штатів Америки Джо Байдену і просила його приїхати.

Про це сказав політолог Юрій Романенко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

Юрій Романенко зазначив, що візит Ентоні Блінкена до Києва не буде несподіванкою.

"Що значить не очікували? Ми кілька місяців дзвонили Байдену, просили: "Байден приїдь, Байден подзвони". Ну ось, ми кілька місяців просили. Тепер приїжджає представник, один з найсерйозніших осіб і фігур в ієрархії американської держави", - сказав Романенко.

За його словами, ми зустрічаємо Блінкена не в найкращих умовах: він приїжджає через два дні після того, як відправляють у відставку ексглаву "Нафтогазу" Андрія Коболєва, прибирають Наглядову раду "Нафтогазу", а після відновлюють її, а також скорочують посаду Мустафи Найєма в "Укроборонпромі".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Джо Байден призначив зустріч Володимиру Путіну через Україну.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бортник розповів, яка роль США в переговорах по Донбасу.