Своє судження він висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Ми вже спостерігаємо в парламенті нову коаліцію – це «Слуга народу», «Довіра» та «За майбутнє». Ці фракції постійно голосують в унісон. Річ у тому, який річний бюджет приймає ця коаліція. Щороку прем'єр і міністр фінансів обіцяють, що новий бюджет забезпечить зростання і розвиток. Це стандартна риторика. Не може ж міністр вголос сказати: ми тут поскребли по засіках і видали те, що змогли набрати. Звичайно, уряд буде максимально піарити той документ, який він подає. Насправді бюджет на 2022 рік не надто відрізняється від бюджету на 2021 рік, і це бентежить», - каже ексміністр.

За його словами, підстав для оптимізму тут немає.

«Щоб аналізувати бюджет на наступний рік, потрібно чітко розуміти, як буде реалізований цей бюджетний період, чи будуть ці проблеми переходити «у спадок» наступному бюджету. А зараз у нас начебто виконується план з доходів, але закон про бюджет – це закон про витрати. І зараз у наявності дефіцит бюджету», - зазначає Ігор Уманський.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше були опубліковані результати соціологічного опитування про те, які партії проходять до нового складу Верховної Ради.

Також Знай.ua повідомляв про збільшення державного бюджету України на цей рік.