Гість поділився думками у програмі «А как на самом деле?» на однойменному каналі. Перш за все експерт висловився про «еліту» країни.

«Еліта повинна давати напрямок суспільству. Тому що воно часто живе в своїх страхах, невігластві щодо медицини, тому тут має бути і пряник, і батіг. Я це підтримую, тому що приклад друге країн показує, що це повинно бути», - заявив Загородній .

Далі політичний експерт обговорив можливе введення воєнного чи надзвичайного стану.

«Військовий — це занадто. Проблема в тому, що якщо вводиться надзвичайний стан, там стає питання компенсації коштів. У нас насправді був лише один локдаун, коли два місяці транспорт не ходив, всі були перелякані. Але після цього все зіткнулися з питанням — а як виживати? І вирішили піти шляхом адаптивного карантину. Ось тут людей поставили перед вибором. Я не думаю, що у нас будуть вводитися якісь подібні обмеження, як в перший локдаун. Швидше за все у нас буде довгий карантин», - висловився Тарас Загородній.

І наостанок експерт висловив думку щодо пропускних систем в транспорті.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Пропускні системи — це адекватно. Транспорт — це теж джерело поширення хвороби. Пам'ятаєте перший локдаун? Навіть поїзди у нас не ходили. Є обмеження. Не хочеш — їдь на машині. Дивіться, якщо ви їдете в машині, ви ж з меншою кількістю людей контактуєте. А на машинах і не забороняли ніколи пересуватися».

Нагадаємо, Знай.ua вже писав про черги на залізничних вокзалах.

Також Знай.ua писав про масові скорочення через локдаун.