Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Насправді річ у тім, наскільки місцева та центральна влада зможуть знайти порозуміння в питанні опалення і того, як виходити з цієї ситуації. Я впевнений, що рішення про тимчасове відключення опалення з боку міської влади є вимушеним. Воно робиться не з доброї волі, а тому що місцеві бюджети не можуть перекрити своїми зусиллями ті тарифи, які виставляють виробники енергії», - повідомив він.

Джигун сказав, що саме тому місцева влада змушена вдаватися до радикальних кроків, щоб хоч трішечки зекономити на опаленні. Звичайно, що при мінусових температурах, впевнений він, ніхто не буде перекривати тепло та робити холодними батареї. А для економії, вважає він, будуть задіяні інші інструменти, але з такої ситуації місцева влада вийти сама точно не зможе. І тут потрібна синергія, переконаний він, між місцевою та центральною владою.

«Я нещодавно спілкувався з мерами різних міст, які в один голос кажуть, що вони опинилися в ситуації абсолютних маніпуляцій з боку центральної влади. Прем'єрміністр з трибуни Верховної Ради запевнив, що ціни на опалення підійматись не будуть, а ціна буде фіксована. Але при цьому виробники тепла дають на місцях набагато вищі тарифи, ніж зафіксовані. І виходить так, що центральна влада пообіцяла не підвищувати тарифи для суспільства, яке це сприйняло у позитивному напрямку, а при цьому виявляється, що місцева влада має сама покривати різницю в ціні за опалення», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, ціни на комуналку в Україні визначатимуть місцева влада: чим можуть здивувати платіжки.

Також Знай.ua писав, що хмельничанам сказали, коли включать опалення: перевірте батареї.