Про це повідомили в компанії ДТЕК, коментуючи звинувачення в нібито зриві аукціону на листопад 2021 року.

«Даний судовий спір і ухвала суду є наслідком проблеми, що з'явилася ще в 2020 році, а також інструментом захисту порушеного права на експорт е/е Даний спір жодним чином не пов'язаний з відміною результатів аукціону, проведеного НЕК Укренерго, за розподілом доступу до міждержавного перетину на листопад 2021 р. Прохання ЗМІ не використовувати інформацію, яка не відповідає дійсності», - повідомили в компанії.

Більш того, в ДТЕК вказали, що рішення суду жодним чином не забороняє НЕК «Укренерго» проводити аукціони для експорту-імпорту електроенергії в листопаді.

"Даний порядок передбачає можливість у разі необхідності проводити аукціони з розподілу пропускної здатності міждержавного перетину за резервною процедурою", - додали в компанії.

У ДТЕК заявили, що компанія давно і послідовно відстоює прозорі, недискримінаційні та європейські правила функціонування ринку електроенергії, в тому числі і з питання розподілу пропускної здатності міждержавного перетину для експорту електроенергії в Європу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще