Найближчим часом до Кабінету Міністрів очікують значні перестановки. За даними джерел з офісу президента, Банкова погодила вже три кандидатури на міністерські посади, повідомляє dsnews.ua.
На посаді міністра оборони Андрія Тарана замінить віце-прем'єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Глава Мінрегіону Олексій Чернишов піде на підвищення і отримає посаду віце-прем'єра. Очікуються зміни і в економічному блоці. Замість міністра економіки Олексія Любченка буде призначена заступник голови офісу президента Юлія Свириденко:
«Резнікову ставиться завдання збалансувати ситуацію між оборонним відомством і генштабом. Чернишову додадуть повноважень для реалізації розвитку економічного регіонального треку, а Свириденко повністю в темі роботи Міністерства, оскільки вже обіймала посаду заступника міністра в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства», - заявило джерело.
Щодо решти кандидатур переговорний процес триває.
Нагадаємо, за даними ЗМІ, Кабінет Міністрів найближчим часом можуть покинути віце-прем'єр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, міністр соцполітики Марина Лазебна, Міністр оборони Андрій Таран, міністр економіки і віце-прем'єр Олексій Любченко, міністр юстиції Денис Малюська і міністр захисту навколишнього середовища Роман Абрамовський.