Недофінансування державних вугледобувних підприємств стало однією і причин дефіциту вугілля на державних теплоелектростанціях і теплоелектроцентралях (ТЕС і ТЕЦ).

Про це заявила народний депутат Вікторія Гриб.

"Вугільній галузі абсолютно не приділяють уваги. Особливо в державній. У нас на сьогодні постійна нестача коштів і на закладку нових лав, я вже мовчу про виплату заробітної плати шахтарям. Ми ж постійно всім кричимо, що ми будемо відмовлятися від вугілля. Але сьогодні відмовлятися від вугілля-це смерті подібно», - заявила Гриб в ефірі телеканалу «Україна24».

Недофінансування державного вугільного сектора призвело до падіння обсягів видобутку вугілля і як результат зниження обсягів поставок на державні ТЕС і ТЕЦ.

«Про яку взагалі політику в енергетичній галузі ми сьогодні можемо говорити, якщо ми не бачимо, здавалося б, самого нагального питання ми не вирішуємо. Ті, які від нас залежать», – додала нардеп.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомлялося, влітку 2021 року українські ТЕС зіткнулися з дефіцитом вугілля через неможливість його закупівлі через аномально низькі ціни на електроенергію.

Ситуація з цінами на електроенергію стабілізувалася в серпні 2021 року. Приватні компанії почали активно контрактувати вугілля з імпорту, в свою чергу державні ТЕС як і раніше відчувають гострий дефіцит вугілля.

Останні два місяці Державні ТЕС працюють мінімальним складом обладнання через брак вугілля. У середині жовтня приватна компанія ДТЕК надала допомогу державним ТЕС, надавши 37,5 тис.т вугілля для недопущення їх зупинки.