Про це пише портал 112. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Про це в ефірі "Першого Незалежного" заявив президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки Сергій Шабовта.

"Я з жахом згадую перший місяць, перший рік, коли батьки, по суті, через різних посередників фактично викуповували своїх дітей, які опинилися в полоні. Тоді той процес був моторошним за своєю суттю. Там і пройдисвіти були. Але процес хоч якихось батьків зробив щасливими. Він геть був позбавлений пафосу. Коли влада зметикувала, що з цього можна витягувати лаври визволителів, то ставлення до цього процесу відразу ж змінилося", - сказав він.

За його словами, "коли політичний абсурд, людські ревнощі тяжіє над тим, щоб зробити найгуманнішу для якоїсь кількості сімей, матерів дію, то, як можна з точки здорового глузду оцінювати це державне самодурство".

Нагадаємо, влада ОРДЛО ще на початку року готова була в односторонньому порядку повернути Україні чотирьох жінок, про звільнення яких домовився Віктор Медведчук. Наталія Стеценко, Наталія Савченко, Катерина Котенко та Світлана Довгаль кілька років перебувають у їхніх в'язницях за звинуваченням у шпигунстві. Ще 20 січня вони могли б бути вдома. Однак влада за фактом заблокувала цей процес, і жінки, частина з яких важко хворі, досі перебувають за гратами. З початку збройного конфлікту на Донбасі, завдяки Віктору Медведчуку з ОРДЛО додому повернулися 493 українці, а всього було звільнено політиком понад півтори тисячі українців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще