Експерт висловив думки у програмі «Романенко. Бесіди» з шеф-редактором Юрієм Романенком. Перш за все гість зробив заяву щодо майбутнього аграрної індустрії.

«Які б зміни у світі не відбувалися, їсти хотітиметься завжди. Тому аграрний бізнес буде, може видозмінюватися, розвиватися, трансформуватися, але продукти харчування потрібні будуть завжди», - заявив Олексій Крутибіч.

Після цього експерт висловив думки про купівлю-продаж землі в Україні.

«Український аграрний бізнес можна розділити на три шари: великі агрохолдинги, великий аграрний бізнес і аграрні підприємства з банком землі до 10 тисяч. Як не дивно, великі компанії не хочуть купувати землю. Їх влаштовує платити оренду і працювати. Вони наступають тим, що піднімають орендну плату, щоб збільшити свій банк землі. А ось такі як ми зацікавлені в придбанні землі. Сказати, що всі побігли продавати − не побігли. Є люди, яким треба на навчання онука або на лікування. Тобто життя змусило продати землю. Всі інші землю не продають. Сьогодні досягти домовленості в купівлі-продажу дуже просто, але щоб пройти всі етапи, які дозволяють оформити угоду, потрібно мати цілий штат співробітників. За час, який працює цей закон, фактично 10 угод про землю ми оформили і все», - розповів експерт аграрного ринку Олексій Крутибіч.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше Знай.ua писав про те, що робити, якщо у вас незаконно забрали землю.

Також Знай.ua публікував пояснення, як розібратися з орендарями, які не платять.