Про це заявив народний депутат («Європейська солідарність») Михайло Бондар.

«Чергова зрада державних інтересів, втрата енергетичної незалежності та пряме фінансування російської армії, яка вбиває наших громадян! Повернення до імпорту електрики з Росії та Білорусі, дякуючи Зе-команді, спровокувало найбільшу за всю історію країни кризу на енергоринку та стало одним із факторів, що призвели до призупинення роботи низки шахт та масових страйків шахтарів», - заявив Бондар на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що за останні два роки Україна витратила понад 5 млрд гривень на закупівлю струму з країни-агресора та підконтрольного їй режиму в Білорусі.

«Ці 5 млрд грн пішли не на зарплати українським шахтарям, енергетикам і атомникам, а на фінансування російської армії, яка анексувала Крим і Донбас і воює проти Збройних Сил України на Сході нашої держави.», - додав Бондар.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію
Показати ще

Він зазначив, що влада навмисно зірвала поставки вугілля на державні ТЕС, щоб відкрити імпорт з Росії і Білорусі.

Нагадаємо, в липні через недосконалі правила роботи ринку електроенергії ціни на електроенергію падали до 40 коп./кВт.год, що в 3-4 рази нижче собівартості виробництва.

Це призвело до зриву підготовки до опалювального сезону і низьких запасів вугілля.

У серпні ситуація виправилася і ТЕС почали активно контрактувати нові обсяги вугілля, в тому числі по імпорту.

Приватні компанії імпортували близько 300 тис. т в той час як державні взагалі не закуповували вугілля з-за кордону і залишилися з порожніми складами.