Як повідомляє Центр інформації УПЦ про це глава Синодального відділу з питань охорони здоров'я та пастирської опіки Української Православної Церкви митрополит Філарет (Кучеров) написав у зверненні до духовенства та віруючих Львівської єпархії.

«Через надскладну епідеміологічну ситуацію по всій Україні, і зокрема в галицькому регіоні, закликаю всіх докласти необхідних зусиль, щоб стрімке поширення нової хвилі коронавірусної хвороби було зупинено», - зазначив митрополит Філарет.

Владика констатував, що нехтування карантинними нормами та недотримання маскового режиму призводить до збільшення кількості хворих.

«Звертаємося до всіх, хто не вважає за потрібне носити маску і нагадуємо: своїми діями ви свідомо нехтуєте заповідями Господніми, зокрема про любов до ближнього: «…люби ближнього твого - як самого себе» (Лк. 10, 27). Ви можете стати причиною зараження інших людей, та через вашу недбалість можуть загинути люди. Це свідоме порушення однієї з десяти основних заповідей «не убий» (Вих. 20, 13), - нагадав архієрей.

Владика закликав усіх і особливо священнослужителів, «дотримуватися карантинних заходів: суворого маскового режиму, дезінфекції рук на вході до храму та обробки поверхонь дезінфікуючими засобами, під час богослужінь тримати дистанцію в храмі».

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Митрополит Філарет підкреслив, що лише спільними зусиллями можливо запобігти поширенню хвороби.

«Згадаймо, як зовсім недавно ми не могли відвідувати храми. Тож давайте всі разом зробимо все можливе, щоб молитися в ці дні в храмах, і не допустити через нашу недбалість порушення карантинних заходів, розповсюдження хвороби і закриття храмів. Якою б не була складною ситуація в нашому житті, Свята Православна Церква, як любляча мати, завжди відкриває обійми потребуючим її втіхи і підкріплення. Тож в ці скрутні часи підсилимо нашу спільну молитву про здоров’я один одного. Попросимо спільно у Господа сил і терпіння в подоланні цих випробувань всього людства», - підсумував владика.