Про це написав на своїй сторінці у Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

Він нагадав, що 6 років тому, у 2015 році 196 країн підписали Паризьку кліматичну угоду. Вони домовилися разом стримувати глобальне потепління в межах 1,5 градуса. Вже післязавтра у Глазго розпочнеться Міжнародна кліматична конференція ООН (Сор26), учасники якої мають взяти на себе нові зобов'язання по скороченню парникових викидів.

"Під час Сор26 світові лідери мають офіційно визнати, що насправді більшість країн (особливо - головних світових гравців) не здійснили потрібних кроків для стримання глобального потепління. Усього, що було зроблено виявилося недостатньо. Вже сьогодні наш клімат потеплішав на 1,1 градуса у порівнянні з доіндустріальною епохою. Тобто залишилося усього 0,4 градуса, до того як зміни клімату призведуть до катастрофічних наслідків", - сказав Яловий.

Він підкреслив, що події цього літа, пов'язані з рекордною спекою, наймасштабнішими в історії лісовими пожежами, потужними паводками у Німеччині та Бельгії, торнадо в Чехії, яке зачепило й Захід України, показали усім, що кліматичні зміни це не жарти, і далі буде тільки гірше. Наступне підвищення температури викликатиме все більшу кількість екстремальних погодних явищ. Своєю чергою це загрожує дефіцитом їжі та води, масовими заворушеннями, появою десятків мільйонів кліматичних біженців.

"Щоб відвернути катастрофу важливий голос кожної людини. Напередодні Сор26 протягом 29 жовтня усі охочі можуть приєднатися до акції "24 години кліматичної реальності" Альберта Гора і донести свою позицію до учасників конференції ООН", - розповів Костянтин Яловий.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Для участі в акції, потрібно записати відео до 1 хвилини, в якому закликати світових лідерів до реальних дій та розповісти, як кліматичні зміни впливають на ваше життя. Готове відео потрібно публікувати у соцмережах з хештегом #LetsGetReal.

"Акція пройде по всьому світу і має на меті переконати лідерів країн, які зберуться на Сор26, щоб вони нарешті перейшли від розмов до реальних дій", - зазначив Костянтин Яловий.