Про це заявив керівник платформи "Національна стратегія розвитку" Дмитро Співак.

"Скажіть, будь ласка, якщо приватні підприємства зараз збільшують видобуток вугілля, роблять якнайбільше, намагаються налагодити імпорт вугілля – з іншого. А де держава? Що робить держава? Державні підприємства виявилися зовсім не готовими до опалювального сезону", – заявив Співак в ефірі телеканалу "Україна24".

За його словами, держава також не закачала достатньо газу у сховищах і не змогла забезпечити місцеву владу доступним газом.

"Послухайте асоціацію роботодавців. Я розмовляв із багатьма представниками регіональної влади на місцях – там катастрофа, місцеві ради не розуміють, як їм пройти опалювальний сезон, вже навіть не з точки зору населення, а з точки зору бюджетних організацій. І, звісно, це завдання уряду", – додав Співак.

Нагадаємо, кожен другий енергоблок державної компанії "Центренерго" не працює через відсутність вугілля.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Державні ТЕС працюють мінімально допустимим складом обладнання через брак палива.