Свою думку експерт висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«500-600 смертей на день – це єдиний серйозний аргумент за введення локдауну. Але якщо його справді вводити, тоді треба запровадити й надзвичайний стан. Ми не можемо влаштовувати локдаун на основі перевищення епідемічного порогу. Але зараз у нас у день вмирає саме стільки людей, проте уряд не запроваджує надзвичайного стану. Так, 600 смертей на день – це трагедія, але не привід для введення надзвичайного стану, адже у нас набагато більше людей на день помирає від інших хвороб», - каже гість програми.

Він також торкнувся політичного аспекту проблеми.

«Мені понад п'ятдесят років, але я вперше бачу, щоб влада не приховувала, а гіперболізувала масштаби трагедії – адже це дійсно трагедія. Адже ми пам'ятаємо, як у СРСР влада реагувала на Чорнобильську катастрофу. І в наші часи приховували, наприклад, масштаби свинячого грипу. А зараз громадян навмисно залякують», - вважає Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він закликав збудувати в українській охороні здоров'я систему стримувань та противаг.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Якименка, ПЛР-тести не можна прирівнювати до COVID-паспортів.