Спочатку допомогу планували надавати вагітним жінкам, хворим COVID-19, а також новонародженим. Тепер у зв'язку з напливом хворих і величезною потребою в інтенсивній терапії ковидне відділення стало загального профілю.

Підтримку громаді надала Група Метінвест. Кілька нових палат розташовані в будівлі жіночої консультації (колишній пологовий будинок). У будівлі провели ремонт, завезли нове обладнання та меблі. Організацію закупівлі та доставки взяла на себе громадська організація "Покровська Платформа спільних дій".

Метінвест допоміг придбати обладнання для лікарні Покровська
Метінвест допоміг придбати обладнання для лікарні Покровська

Для лікарні придбали близько 120 одиниць різного обладнання – від маленьких датчиків до сучасного операційного столу. Крім функціональних ліжок з ортопедичними матрацами і тумбочок, закупили монітори для відстеження стану пацієнтів, сучасне акушерське ліжко, Реанімаційний столик для новонароджених і різні пристрої для спостереження за станом пацієнтів.

Напередодні Дня міста і Дня шахтаря генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков подарував Покровській КБІЛ сертифікат на суму 1 млн гривень. Саме ці кошти були спрямовані на закупівлю обладнання.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Хочеться подякувати компанії Метінвест за реалізацію проектів у нашій Покровській громаді –ми бачимо результат і відчуваємо підтримку соціально відповідального бізнесу говорить заступник Покровського міського голови Маргарита Ідрісова

Метінвест допоміг придбати обладнання для лікарні Покровська
Метінвест допоміг придбати обладнання для лікарні Покровська

Керівництво Групи Метінвест ще з початку пандемії прийняло рішення про надання системної допомоги медичним закладам у боротьбі з небезпечним захворюванням. У Покровську за фінансової підтримки Метінвесту і Фонду Ріната Ахметова в липні цього року була запущена в роботу киснева станція для безперебійного забезпечення пацієнтів киснем. Поставка ж нового обладнання для КБІЛ - ще один приклад того, як великий бізнес допомагає медикам рятувати життя місцевих жителів. розповідає керівник соціальних проектів ГО Покровська Платформа спільних дій

Завдяки новим палатам інфекційне відділення Покровської КБІЛ збільшиться на 20 ліжкомісць, до кожного з яких підведені точки для подачі кисню. А це означає, що врятованих життів буде ще більше.