Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Котенкова розповіла, що, згідно з відповідною постановою Кабінету міністрів, право на надбавку у розмірі 50 грн мають люди з інвалідністю І групи, самотні громадяни з інвалідністю ІІ групи, які потребують постійного догляду або досягли пенсійного віку. Також, за її словами, надбавку можуть отримати самотні люди з інвалідністю ІІІ групи, які досягли пенсійного віку, та самотні отримувачі пенсій за вислугу років, які потребують постійного догляду.

«Сумно все це. Правда. І прикро, що люди, яким і так не солодко у цьому житті, можуть розраховувати на таку мізерну допомогу. Соромно має бути нашим політикам», - заявила Котенкова. Журналістка також розповіла, що у влади зараз у планах представити українцям нововведення у пенсійній сфері.

«Влада обіцяє людям нову пенсійну реформу та пенсію у 7000 гривень. Наші управлінці весь час нам розповідають, що потрібно якнайшвидше вводити накопичувальну пенсію, бо солідарна не справляється, і до того ж наводять нам приклад досвід інших країн», - розповіла Котенкова.

Вона зазначила, що влада спирається на досвід країн, які при проблемах з пенсійною системою почали впроваджувати багаторівневу модель пенсійних накопичень. За словами журналістки, однією з найуспішніших і найдосконаліших у світі вважається система пенсійних накопичень у США, а також, наприклад, у Великій Британії та Швеції. Котенкова додала, що пенсії в таких країнах, звичайно, хороші, але порівнювати Україну з Америкою, на її думку, безглуздо, оскільки ми не маємо таких зарплат і державного забезпечення.

Популярні новини зараз
Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців
Показати ще

«У Мінсоцполітики вважали, що пенсія у розмірі близько 7 тисяч гривень уже квітні могла стати реальністю для українців, якби вже тоді повноцінно працювала накопичувальна система. Щоправда, нам забули сказати, що такі виплати могли б очікувати українці зі стажем 35 років, середньою зарплатою 15 тисяч гривень, щомісячними внесками у розмірі 4% тощо. Українцям пропонують сплачувати податок 2% від зарплати. Додаткові 2% отримуватиме населення з податків, які платитиме роботодавець. Ну, а далі крутити гроші. Я це інакше не назву. Тобто вкладати, щоб отримувати прибуток. І ось у це все я особисто не вірю. Тому що тут багато ризиків», – вважає Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Катерина Котенкова заявила, що потрібно міняти усю пенсійну систему.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Микола Томенко попередив про труднощі, які чекають на Україну вже цієї зими.