Про це нагадав колегам по парламенту народний депутат України, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович, виступаючи на засіданні Погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій у понеділок, 1 листопада.

"Свій виступ я хочу почати з нагадування: парламент – це не орган, обраний для самовдоволення. Парламент, особливо в парламентсько-президентській країні, це орган, рішення якого спрямовані на розвиток країни і поліпшення життя її громадян. Погодьтеся, нічого спільного з нашим парламентом, в якому є тільки монобільшість, немає...", - зауважив політик.

Втім, продовжив Вадим Рабинович, є в українському парламенті ще й опозиція. Однак вона, як зауважив народний депутат, "ні на що не впливає, оскільки у нашої влади своє розуміння демократії і верховенства права». Єдине, що може опозиція, так це не мовчати і говорити людям про те, що сьогодні витворяє влада, і на деякі такі моменти співголова фракції «ОПЗЖ» звернув увагу.

"Ваше правління вершиться непогано. Подорожчали тільки два види товарів - продовольчі та непродовольчі. Зате подешевшали-праця і ціна життя!» - констатував Вадим Рабинович.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Окрему увагу політик звернув на енергетичну галузь, яка сьогодні знаходиться за крок від катастрофи.

"Без перебільшення: в енергетичній галузі ми спостерігаємо початок кінця, країна – за крок від катастрофи. Нагадаю: ви «злізли» з російської нафтової голки, російської газової голки, російської електричної голки. Ви посварилися з білорусами і не тільки. Тепер нічого не залишається, як клянчити у всіх енергоресурси, і при цьому так дивуватися, мовляв, чому нам ніхто нічого не дає?» - звернувся до колег парламентарій, зауваживши, що такі країни як Литва і Молдова, які радили Україні не брати у Росії газ і електрику, самі все і закупили, оскільки мова йде про їхні народи.

"Влада обіцяла творити! Більше двох років правління, і що?.. Де вони-інші ваші успіхи? Покажіть! Може, я окуляри одягну, тому що їх не бачу?.. А поки нагадаю: коли енергетична криза постукав у наш дім, ми-делегація партії "ОПЗЖ" разом з головою політради Віктором Медведчуком – поїхали до Москви і домовилися про газ для України за ціною 175 доларів. Як це назвали? Звичайно ж «зрада", адже це в п'ять разів здешевлює тарифи для українців! Більше того, на знак «глибокої вдячності» проти Медведчука порушили одну кримінальну справу, потім другу – тільки за те, що він за дорученням президента хотів допомогти Україні закупити ще й вугілля. Тому моя вам людська порада, панове з монобільшості: прокиньтеся, включіть свої мізки, зважитеся на героїчний крок – підіть, як і прийшли, – з нізвідки в нікуди!» - резюмував Вадим Рабинович.