Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Контакт між людьми – це найважливіше, що є. Без цього немає життя – поза спілкування немає людини, тому спілкування – це наріжний момент. Одна з проблем сучасного світу – це повне знищення поняття, що таке спілкування», - зазначив Мазур.

За словами експерта, спілкування – це коли відбувається обмін інформацією у дві сторони відразу, але зараз більшою мірою можна спостерігати «говоріння», тобто через соціальні мережі, телебачення тощо відбувається одностороннє мовлення: людина не може висловити свою думку чи коментар.

«Коли мовлення йде в один бік, а інший бік не може проявити себе в цьому процесі, це називається «гіпноз». Для того щоб спілкуватися, мало просто зустрічатися і говорити. Дуже часто хтось один говорить, а інший підтакує чи інший не слухає, наприклад. У цей момент відбувається зависання і людина не отримує зворотний зв'язок», - сказав Мазур.

На думку психолога, суть спілкування не в тому, що одна сторона може щось розповідати, а інша нібито слухати, а саме у відтворенні внутрішнього світу того, хто говорить.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олексій Толкачов пояснив, як можна цінно змінити систему освіти.

Також Знай.ua публікував слова Олексія Сидельникова: Сьогодні путінський вплив у Німеччині один із найбільших.