Українські порти найближчим часом приймуть п'ять суден з імпортним вугіллям із США загальним обсягом приблизно 280 тис. тонн, повідомив агентству "Інтерфакс- Україна" джерело в уряді.

"П'ять кораблів пливе: чотири - для ДТЕК і один - для державної "Центренерго", - сказав він.

Держкомпанія "Центренерго", яка останні кілька місяців працює мінімальним складом обладнання через брак вугілля, отримала кошти на його закупівлю завдяки великому контракту з продажу електроенергії НАК "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, влітку 2021 року українські ТЕС зіткнулися з дефіцитом вугілля через неможливість його закупівлі через аномально низькі ціни на електроенергію.

Ситуація з цінами на електроенергію стабілізувалася в серпні 2021 року. Приватні компанії почали активно контрактувати вугілля з імпорту, в свою чергу державні ТЕС як і раніше відчувати гострий дефіцит вугілля.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У середині жовтня радник прем'єра Юрій Бойко заявив, що» ДТЕК Енерго", виходячи з показників накопичення вугілля і укладених імпортних контрактів, буде здатна працювати в ОЗП в штатному режимі, хоча і матиме незначні залишки палива.

13 жовтня ДТЕК екстрено відвантажив державній "Центренерго «і приватній» Донбасенерго" близько 50 тис.т для недопущення їх зупинки.