Про це пише портал 112. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Падіння рейтингів змушує главу держави нервувати, звідси його "істерична" поведінка, заявив в ефірі програми " повний контакт "на радіостанції" Вести ФМ " політолог Михайло Погребинський.

За даними Жовтневого дослідження соціологічної служби Центру Разумкова, якби вибори відбулися найближчим часом, за чинного главу України проголосували б 16,6% опитаних. У серпні ця цифра дорівнювала 19,5%.

"Уявлення про те, хто зараз при владі, у населення визначилося. І це одна з причин, чому Зеленський нервує, я б навіть сказав істерить, говорить всяка маячня, в який ні сам не вірить, ні ці ідіоти типу Арестовича не вірять. Частково одна з причин-це помітне падіння його підтримки у населення", - підкреслив Погребинський.

Одна з останніх витівок Зеленського піддала його жорсткій критиці з боку Партії "опозиційна платформа - за життя" (ОПЗЖ), яку очолює обвинувачений у держзраді Віктор Медведчук. Президент заявив, що" із задоволенням " обміняє політика, якого на початку жовтня помістили під домашній арешт, на українців, які перебувають у Росії. Це стало приводом для звинувачення українського лідера в розігруванні "дешевого політичного шоу" і нехтуванні Конституцією.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

А напередодні солдати ЗСУ записали з Донбасу відеозвернення, де поскаржилися, що планують відступ із зони бойових дій, оскільки влада не надіслала їм обіцяне підкріплення. Вони звернулися особисто до Зеленського, заявивши, що цінують свої життя більше, ніж "понти" президента.

Разом з тим все менше підтримки український лідер отримує і з Заходу. Так, напередодні США відмовилися продавати Києву ізраїльську систему протиракетної оборони "Залізний купол", на поставку якої Зеленський нібито домовився в ході свого візиту до Вашингтона у вересні.

А в Німеччині всерйоз занепокоїлися застосуванням ЗСУ турецького безпілотника Bayraktar на Донбасі. Атаку на ОРДЛО в Берліні, м'яко кажучи, не оцінили і закликали більше не застосовувати цю зброю. Український посол у ФРН у свою чергу накинувся з відповідними звинуваченнями і порадив німцям думати в першу чергу про те, як прискорити організацію "нормандського формату".

Низка подібних розбіжностей із західними покровителями також накладає відбиток на поведінку Зеленського, переконаний Погребинський.

"Це теж змушує президента нервувати, і він здає одну позицію за іншою", – резюмував політолог.

Однак у Зеленського є козир в рукаві, який дозволяє йому продовжувати вести хаотичну політику, вважає аналітик. За його словами, в Україні досі немає альтернативного лідера, який в рівній мірі міг би претендувати на владу.