Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«Якщо ми дивитимемося у розрізі певних продуктів, то яйця в Україні подорожчали більш як на 40%, а найбільше подорожчали буряки, подорожчав весь борщовий набір та м'ясо. А відбувається це з низки причин, за два останні роки кількість підприємств, які виготовляли яйця, скоротилися на 30 птахофабрик, 9 великих підприємств, які виготовляли м'ясо, теж закрилися. Ціни на продукти залежать напряму від цін на енергоресурси, вартості палива та доставки», - розповіла вона.

Кушнір сказала, що є ще один фактор, що держава в бюджеті 2020-2021 року допомогла агрохолдингам, які виробляють гречку, цукор, соняшникову олію, частково продукти тваринництва та знизила для них ставку податку, давши можливість заощадити 7 мільярдів гривень.

«Питається, а кому ми дали заробити? Простому українському фермеру, який задихається під вагою податків, і йому ніхто податки не знизив, або ж великим агрохолдингам, які тиснуть і виштовхують із сільського господарства невеликі підприємства та фермерські агрооб'єднання. Продовольча стратегія в Україні відсутня. Картопля, капуста, морквина - це основні продукти, якими харчується близько 7 мільйонів пенсіонерів і вони подорожчали десь на 59%. Нам говорили, що підвищуватимуть пенсію, будемо це компенсувати, але нічого не вийшло», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, від 6.99 грн до 11.9 грн: скільки українцям доведеться викласти за кілограм картоплі.

Знай.ua писав, в Україні подорожчає м'ясо слідом за комуналкою, цигарками та алкоголем.