Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це глава Синодального відділу Української Православної Церкви із соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшиян розповів на Ютуб-каналі «Православная Церковь».

«Христос каже: «Коли твориш милостиню, хай ліва рука твоя не знає, що робить правиця твоя» (Мф.6:3). Милостиню важливо подати так, щоб не запишатися. Не подавати милостиню перед людьми, щоб побачили, оцінили, похвалили. Господь сказав, що милостиню треба творити потай: «Отець твій, Який бачить таємне, віддасть тобі явно» (Мф. 6: 18)», - пояснив отець Сергій.

Священник зазначив, що подаючи милостиню, кожна людина відчуває внутрішнє почуття радості, і їй хочеться поділитися цією радістю.

«Коли ділишся цією радістю, виходить, начебто якесь марнославство, ти себе оцінюєш і порівнюєш з іншими, бо інші не роблять так, як ти. Звичайно ж, Господь про це попереджає: «Вони вже отримують свою нагороду (Мф. 6:2)». Бо їх хвалять», - наголосив отець Сергій Екшиян.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він пояснив, як навчитися правильно подавати милостиню, не надаючи цьому зайвої уваги.

«Це свого роду навичка, звичка. Вміти побачити потребу людини, не пройти повз, зупинитися, повернутися та допомогти. І згодом приходить те почуття, коли не звертаєш на це увагу», - сказав отець Сергій.

Священник нагадав, що подаючи милостиню, важливо розуміти, що перед Богом усі люди є боржниками, і це допоможе подолати марнославство та гордість.

«Дуже важливо, щоб добрі справи не робилися для того, щоб інші побачили та похвалили. Господь каже: «Ви є світло світу». (Мф 5:14). «Так хай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного». (Мф 5:16), тому що ви робите це во Славу Божу. «Нехай світить ваше світло перед людьми (Мт. 5:16)» - це слова Христа. І це справді так - ми робимо, люди бачать, але внутрішній твій стан і з якою метою ти це робиш, Господь Серцеведець знає. Тому дуже важливо подавати милостиню, не замислюючись над цим», - підсумував священник.