Про це він розповів у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка дядя».

«На ринку озброєнь Україна представлена з досить великою кількістю конкурентів, тому що всі колишні республіки СРСР мають виробничі бази з радянського озброєння та представляють свої країни на цьому ринку озброєння. Ринок дуже складний, не завжди чесний і з чималою корупційною складовою», - зазначив Бойко.

За словами експерта, держава знає, що у цій сфері корупція дуже сильна, але корупція у військовій промисловості це здебільшого частина гри. Як зазначив експерт, відкриті тендери, які проводить держава на закупівлю певних видів озброєння, найчастіше мають результати, які далекі від правди.

«Ринок досить щільний і складний, якщо взяти африканський сегмент, то Росія там дуже представлена: для цих держав зброя продається за всілякими схемами. Є багатоходові схеми, за якими дістаються корисні копалини (замість зброї, - Ред.). Росія має розгалужену мережу афілійованих компаній», - наголосив Бойко.

Як зазначив експерт, Росія використовує військову промисловість як інструмент впливу на деякі держави, але Україна також могла б цим займатися. На думку Бойка, Україна не має на це політичної волі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

«Ми можемо, але для того, щоб ми могли, треба спочатку мати волю. Ми маємо досить потужні структури» - сказав Бойко.

Як повідомляв Знай.ua, Михайло Чаплига заявив, що уряд віддали НБУ від України.

Також Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига розповів, як виводять гроші в офшори.