Про це повідомили в прес-службі компанії.

«356 тис. т - Саме стільки палива було імпортовано ДТЕК Енерго для підтримки української енергосистеми протягом вересня-жовтня. І це не дивлячись на дефіцит та рекордні ціни на енергоресурси на світових ринках», -йдеться в повідомленні.

Для цього компанією було підписано дві угоди на постачання сукупно 340 тис. т енергетичного вугілля з Польщі. Його відвантаження розпочалося ще наприкінці серпня.

Компанія також законтрактувала постачання 285 тис. т газового вугілля зі США. Перша суднова партія прибуде до України вже у листопаді.

Друга та третя партії очікуються у грудні та січні відповідно. Також компанія імпортувала вугілля з Казахстану.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Таким чином, обсяги вже законтрактованого для потреб опалювального сезону газового вугілля, передусім із Польщі та США, на сьогодні склали понад 0,6 млн т. Але це не все і компанія веде перемовини про додаткові поставки імпортного палива», - повідомили в компанії.

В ДТЕК наголосили, що щодня в роботі одночасно знаходиться від 28 до 30 блоків компанії з усіх працюючих в енергосистемі 36 блоків ТЕС та ТЕЦ. Враховуючи підвищене навантаження, для роботи було використано більше вугілля, ніж планувалося. Станом на 4 листопада на складах ТЕС «ДТЕК Енерго» знаходиться 410 тис. т вугілля.