ДТЕК Мережі вперше застосував технологію обстеження ліній електропередач дронами на Київщині, яку раніше успішно випробували у Дніпропетровські області.

Про це повідомляється у пресрелізі на офіційному сайті компанії.

Оператор системи розподілу ДТЕК Київські регіональні електромережі (ред. – входить до складу ДТЕК Мережі) розпочав тестові польоти та за перший місяць обстежив 180 км ліній електропередачі у Бориспільському районі. Всього до кінця року буде обстежено 400 км ліній на території області.

«Дрони зі спеціальним скануючим обладнанням допомагають виявити в 3 рази більше дефектів ніж традиційні піші обходи бригад. Використання дронів та IT-систем дозволяє оператору передбачити можливе місце аварії та мінімізувати людський фактор під час обстеження. ДТЕК Мережі залучає нові технології до України, створюючи інноваційну екосистему у роботі операторів системи розподілу. Ми змінюємо підходи до експлуатації електромереж для того, щоб у кожного будинку, кожного нашого клієнта електропостачання було надійним», — прокоментував Іван Гелюх, генеральний директор ДТЕК Мережі.

ДТЕК Мережі, дрони
ДТЕК Мережі, дрони

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У компанії пояснили, що дрони швидше виявлятимуть дефекти на лініях непомітні для людського ока, зокрема, у важкодоступних місцях: на заболоченій місцевості, над деревами, водяними перешкодами та промисловими районами. Завдяки такій інновації у компанії сподіваються зменшити кількість аварійних відключень світла та, натомість, проводити більше превентивних ремонтів.

В ДТЕК Мережі зазначили, що для повномасштабного застосування дронів у щоденній роботі енергетиків Київської області потрібно 6 комплектів такого обладнання, а у Дніпропетровській області 5.
Водночас можливість системного використання таких інноваційних технологій у роботі операторів системи розподілу розглядатиметься національним регулятором (НКРЕКП).

Як повідомлялося раніше, ДТЕК Київські регіональні електромережі в рамках програми Велике оновлення мереж зменшив тривалість аварійних відключень світла у середньому на 91 хвилину.