Державний НАК «Нафтогаз України» 30 листопада хоче віддати структурам олігарха Ігоря Коломойського 700 млн м3 природного газу за ціною 1000 доларів за тисячу кубічний метрів, який був видобутий спожитий населенням ще в 2006 році за ціною 315 грн за тис. метрів кубічних.

Про це повідомив колишній бізнес-партнер Коломойського бізнесмен Геннадій Корбан в інтерв’ю виданню «Цензор.нет».

«Ось бачите, вони розраховуються за поточною ціною за газ, витрачений бог знає коли. Подивіться ціну газу 2006 року. (...) За тисячу кубів - 315 гривень. А тепер порівняйте різницю між цією ціною та тисячею доларів за тисячу кубів», - повідомив бізнесмен.

Цей газ начебто був добутий ще в 2006 році і тоді спожитий населенням.

Газ, фото: скріншот з відео
Газ, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тоді «Укрнафта» зобов’язана була продавати газ Нафтогазу для потреб населення по 315 грн за тисячу кубічних метрів.

Загалом «Укрнафта» Коломойського вимагає від держави 8 млрд м3 газу, що еквівалентно всьому державному газу в підземних газосховищах. Позов був поданий в 2018 році і до 2021 року жодного засідання по суті по ньому не відбувалося, повідомляють «Наші Гроші».

Нагадаємо, напередодні, 5 листопада, президент Володимир Зеленський підписав закон про олігархів, почавши так званий процес «деолігархізації».