Про це він розповів у новому випуску програми «in. KYIV» з блогером Катериною Павловою.

«Стан з МАФами у Києві далеко не ідеальний, деякі МАФи розміщені так, що вони заважають киянам. Але ми бачили влітку, коли вийшли підприємці, які були не задоволені рішеннями КМДА. А КМДА запропонувала розігрувати на аукціонах місця під МАФи. Хто більше заплатить, той і виграє, це нормальна ідея, але треба знати деталі. Бо вже були ситуації з зупинковими комплексами, які теж розігрувались на аукціонах, але виграли їх великі власники. Тому що вони розігрувалися великими лотами», - розповів він.

Андрєєв сказав, є припущення, що таким чином хочуть створити контрольовану мафію серед МАФів, роздавши наближеним людям ці МАФи великими лотами. Київська міська рада та КМДА - це місцевий рівень, підкреслив він, а законодавчий орган у нас все ж таки Кабмін. І влітку на мітингах виступали саме підприємці законних МАФів, підтвердив він, а єдиний документ, який дає можливість розміщувати МАФ згідно з рішенням КМДА, це паспорт прив'язки. Але ці паспорти, вважає він, вони мали отримати після затвердження комплексної схеми.

«Тобто тієї комплексної схеми, яка б не давала отримати паспорт прив'язки біля метро, на перехресті та всі ті обмеження, які є в чинному законодавстві. Але в департаменті архітектури у відділі, який займався МАФами, було три людини й вони фізично за шість років не змогли підготувати по десяти районам ці комплексні схеми, а зробили тільки по семи районах. Але владою було вирішено не утверджувати по трьох районах Києва схеми для отримання паспортів прив'язки МАФів, щоб робити там аукціони», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше на Знай.ua Костянтин Яловий на світовому досвіді пояснив, як вирішити проблеми паркування у Києві.

Також Знай.ua писал, як корупція заступника голови КМДА Усова загрожує транспортним колапсом в Києві.