Марсохід НАСА Perseverance тільки що відправив на Землю фотографії шаруватих гірських порід, що, на думку вчених, може стати великим проривом з точки зору життя на Марс.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Останній марсохід НАСА для дослідження Марса (MER), можливо, тільки що виявив докази поточної рідкої води на Марсі.

Perseverance, п'ятий MER НАСА, нещодавно сфотографував шаруваті породи, розташовані в кратері Джезеро, що, на думку експертів, може стати проривом з точки зору стійкого марсіанського життя .

Хвилювання почало зростати трохи більше тижня тому, коли перші зображення скель були передані назад на Землю.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Марс
Марс

Поділившись знімками минулого четверга (4 листопада), офіційний акаунт perseverance у Twitter написав: "#отримайте купу цих шарів! Я дістаю свій шліфувальний інструмент, щоб заглянути всередину. Такі шаруваті породи часто утворюються у воді і можуть містити підказки про те, на що була схожа їх середовище.

MER приземлився на Марсі 18 лютого цього року з метою зібрати зразки, які можуть показувати ознаки стародавнього життя або розповісти нам більше про те, як планета еволюціонувала з плином часу.

"Веселка" на Марсі, фото: NASA
"Веселка" на Марсі, фото: NASA

Зразки можуть бути повернуті на Землю вже в 2031 році, коли вони будуть відправлені в лабораторії по всьому світу і проаналізовані провідними вченими.

На даний момент Perseverance зібрала два зразки в пошуках ознак марсіанського життя.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", у будинок жінки впав метеорит.

Нагадаємо, що Україна може претендувати на мінерали з Місяця.