Про це заявила адвокат Галантерника Ольга Просянюк у Facebook, пише Апостроф.

"Методи роботи НАБУ не змінюються: не ділом (роботою в процесуальній площині), а словом - точніше публікаціями у ЗМІ, ведеться досудове розслідування та формування негативної думки в інформаційній площині", пише адвокат.

За словами Просянюка, про те, що його було оголошено у міжнародний розшук, Володимир Галантерник дізнався зі ЗМІ.

Бізнесмен з 2017 року не проживає в Україні та не має зареєстрованого місця проживання, про що НАБУ було повідомлено ще 5 жовтня 2021 року. Виходячи із заяви адвоката, Галантерник надав органу досудового розслідування всі необхідні документи, а також підтвердження того, що він перебуває на консульському обліку у державі Ізраїль. Більше того, жодних повідомлень, повісток чи інших процесуальних документів на офіційну адресу бізнесмена не надходило.

Володимир Галантерник
Володимир Галантерник

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Відповідно, будь-які правові підстави для оголошення пана Галантерника у розшук відсутні", резюмує адвокат.

Згідно із заявою, Володимир Галантерник заперечує свою причетність до будь-яких правопорушень та переконаний, що зможе довести істину у судовому порядку. Також бізнесмен не сумнівається в тому, що всі претензії кримінально-процесуального характеру мають виключно політичне підґрунтя.

"Володимир Галантерник не ухиляється від слідства, має намір і бажає всіляко співпрацювати з українськими органами правопорядку, але виключно у рамках чинного законодавства", - наголосила Ольга Просянюк.