«Зеленський у нас бореться з олігархами? Але виявляється, що не з усіма», – заявив Омелян

Так звана деолігархізація президента Володимира Зеленського почалася з наміру подарувати олігарху Ігорю Коломойському природний газ на десятки мільярдів гривень.

Про це заявив ексміністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу «Україна24».

«Ми маємо ситуацію фактично, що коли в України немає газу, 2 мільярди кубів ми віддаємо Коломойському. І тут найцікавіше. Зеленський же у нас – відомий деолігархізатор. Так? Він же бореться з олігархами, закон підписав якийсь там навіть. От здавалося б, а чому, якщо ти борешся з олігархами, чому питання Коломойського не стоїть пунктом першим на засіданні Ради національної безпеки? Коломойський – це ж не олігарх Зеленського, правда? Зеленський у нас бореться з олігархами? Але виявляється, що не з усіма», – заявив Омелян.

Він додав, що попри бажання передати мільярди кубометрів газу Коломойському, в державі зараз дефіцит газу і запасів в сховищах недостатньо для проходження зими.

«Цього опалювального сезону нам газу не вистачає. І підтвердженням цього є лист Нафтогазу на прем’єр-міністра Шмигаля, де вони просять 5 млрд на закупівлю додаткового обсягу, щоб пройти опалювальний сезон», – додав Омелян.

Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами