Про це заявив екс-глава СБУ, народний депутат Валентин Наливайченко.

«У демократичній країні західного світу такі заяви неприпустимі! Посадова особа, яка публічно проявила неповагу до суду, вже наступного дня була би звільнена з державної посади. Сьогоднішня заява РНБО виглядає, як відверте підігрування інтересам Коломойського як єдиного «постраждалого» від формули «Роттердам+» і єдиного позивача у справі про її закриття», - заявив нардеп.

За словами Наливайченка, показово, що заява РНБО пролунала в той самий день, коли екс-заступник Генерального прокурора вийшов з процесу по «Роттердам+» і єдиними зацікавленими у цій справі залишилися заводи Ігоря Коломойського.

Він закликав РНБО утриматися від тиску на незалежний Вищий антикорупційний суд і тим паче - від підігрування інтересам олігархічних груп.

«Вищий антикорупційний суд – єдиний орган судової гілки влади, який має довіру значної частини суспільства. Цей суд формувався за підтримки наших західних партнерів, в тому числі, з Сполучених Штатів Америки», - наголосив Наливайченко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За його словами, якби РНБО дійсно хотіло розібратися в ситуації зі справою «Роттердам+», воно заслухало би Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, яка здійснювала процесуальне керівництво, має всі матеріали справи і прийняла законне рішення про її закриття.

Нагадаємо, 10 листопада ініціатор справи Роттердам+ Віктор Чумак відкликав свою скаргу і відмовився оскаржувати рішення ВАКС про закриття цієї справи.

Своє рішення він пояснив небажанням підігрувати Коломойському у цій справі.

Справу «Роттердам+» було закрито Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 20 травня 2021 року через відсутність складу злочину. Це стало 4-м закриттям цієї справи, оскільки в ході трирічного розслідування не було встановлено ні шкоди від дії формули, ні потерпілих, ні факту порушення закону.

13 жовтня 2021 року ВАКС підтвердив законність і обґрунтованість рішення про закриття справи «Роттердам+».